fbpx
Jeta sipas natyres

Dobitë e mjaltit – Jeta sipas Natyrës!

Vetëm mjaltë natyral, që nuk ka pësuar ndonjë përpunim termik apo teknologjik ka vetitë shëruese. Çdo ngrohje e mjaltit shkatërron mikrogrimcat dhe pronat e tij të dobishme. Atributi kryesore e dobishme e mjaltit është efekti i tij antibacterial, antifungal dhe antivirale. Mjalti përmban shumë kalium cili është përgjegjës për aftësinë e lartë për të shkatërruar bakteriet. Gjithashtu përmban shumë hekur dhe bakër, kështu që përdoret në trajtimin e anemisë dhe normalizimin e nivelit të hemoglobinit në gjak. Dhe gjithashtu mjalti përmban vitamina të grupit “B” – B2, B3, B5, B6, B9; Vitamina “C”, ose Acidi Askorbik; Acidi folik i cili është i nevojshëm për rritjen normale dhe zhvillimin e trupit. Karotin “A” i cili përveç pjesëmarrjes në proceset metabolike, është gjithashtu thelbësore për normalizimin e vizionit.
Konsumi i rregullt i mjaltit në mëngjes i ndihmon në humbjen e peshës, sepse aj në mënyrë efektive e thyen yndyrën. Pirja e një gotë me ujë të ngrohtë, me një lugë çaji mjaltë dhe një pikë lëng limoni, është një pije e shkëlqyer për çdo dietë.
Rekomandohet të përdorni mjaltë me gjalpë për të trajtuar kollitje.
Receta: mjalti 50 gr; gjalpë (gjalpë kakao) 50 gr;
Të gjithë komponentët përzihen mirë.
Merrni një lugë çaji, 3 herë në ditë./ Jeta Sipas Natyrës

Aliexpress WW
Summer Trends: Hot Elements & Popular Color Floral, Mesh, Polka Dots, Star & Moon, Tie-dyed, Leopard... More to Explore May 14-June 3

Më të lexuara

Aliexpress WW
To Top