fbpx
Dieta Shqip

5 ushqime të shëndetshme për ti bërë pjesë të dietës tuaj!

Ja cilat janë 5 ushqimet e shëndetshme qe duhet ti bëni pjese te ushqyerjes tuaj.

Kur flitet për te ngrënë ne mënyrë te shëndetshme shpesh mendohet se duhet te hiqni dore nga disa ushqime te cilat konsiderohen si te dëmshme dhe qe përmbajnë kalori te shumta. Sugjerimet për ato qe dëshirojnë te kenë një ushqyerje te shëndetshme fillimisht konsiston për te bere pjese te ushqyerjes disa përbërës me vlera te larta ushqyese. Gjithashtu me kohen do te arrini te zbuloni shije te reja dhe ndjesia e mirëqenies do te rritet me te paktën 10 here  dhe do te ndjeheni plote energji nga mëngjesi ne mbrëmje dhe si pasoje do te dëshironi te ndiqni këtë rruge ne kërkim te një stil jete me te shëndetshëm qe te jete e mundur. Ja cilat janë 5 ushqimet e shëndetshme qe duhet ti bëni pjese te ushqyerjes tuaj.

1. Lëngjet jeshile. Nuk ka mënyrë me te mire për te filluar ditën ne mënyrën e duhur. Edhe pse një sasi fibrash mund te humbasin gjate përgatitjes se lëngjeve trupi ynë është ne gjendje për te marre te gjithë përbërësit. Kështu preferoni te konsumoni lëngje perimesh jeshile dhe do te ndjeni fuqinë e tyre ne trupin dhe humorin tuaj.

2. Rrënjë soje. Ne gjysme te ciklit te tyre vegjetativ janë te pasura me ushqyes. Mund ti blini ne dyqane te specializuara ne produkte biologjike apo mund ti kultivoni edhe vet ne shtëpinë tuaj. Shtojini rrënjët e sojës ne sallate për tu furnizuar me kripëra minerale ndërsa mënyra me e mire është ti shoqëroni me thjerrëza për një vakte te pasur me proteina.

3. Algat. Te freskëta apo te thata algat janë shume te pasura me kripëra minerale madje duhet te dini se algat edhe pse ndotjes se madhe te oqeaneve ato nuk thithin toksina ne te vërtet faktorët ndotës tentojnë te godasin peshqit. Mund ti preferoni ne pjatat tuaja sipas dëshirës.

4. Farat. Ekzistojnë shume lloje farash te cilat mund te përdorni sepse janë te pasura me omega 3 dhe 6, kripëra minerale, vitamina B9, fosfor, kalcium etj. Ne mënyrë te veçante farat e kanapa dhe ato te chia përfaqësojnë qe burim proteinash vegjetale te rëndësishme.

Aliexpress WW
Summer Trends: Hot Elements & Popular Color Floral, Mesh, Polka Dots, Star & Moon, Tie-dyed, Leopard... More to Explore May 14-June 3

Më të lexuara

Aliexpress WW
To Top