fbpx
Dieta Shqip

8 teknika për humbjen në peshë nëse dieta nuk po ju ndihmon më!

Nëse dieta nuk po ju ndihmon më është koha ti kushtoni rëndësi 8 teknikave më poshtë:

1.Bëni trajnime në peshë
Sipas rezultateve të studimeve nga universitetet e mëdha të SHBA, vetëm 1 nga 5 njerëz arritën të humbnin peshën shtesë që ishte të paktën 10% e masës së tyre trupore. Një nga arsyet që e bën humbjen e peshës një detyrë të tillë të vështirë është efekti i pllakës. Ky është një fenomen ku pesha ndalon uljen pavarësisht nga të gjitha përpjekjet.

2. Ndryshoni vlerën kalorike gjatë javës
Kur jemi në dietë, trupat tanë përshtaten me sasi më të vogla të ushqimit, duke ulur konsumin e energjisë. Me fjalë të tjera, trupi përshtatet me kushtet e reja të jetesës.

3. Hani më shumë proteina dhe perime
Dietat e ulëta të karbohidrateve besohet të jenë strategjia më e mirë për humbjen e peshës. Proteinat dhe fibrat na ngopin dhe rrisin funksionin e metabolizmit.

4. Ndryshoni ushtrimet që bëni
Pas disa javëve të ushtrimeve të ngjashme, përparimi definitivisht do të ngadalësohet. Ekziston vetëm një zgjidhje: Një herë çdo 1-1,5 muaj, ju duhet të ndryshoni programin tuaj të stërvitjes.

5. Hani ushqim të shijshëm
Ekspertët e ushqimit rekomandojnë që herë pas here të përfshini pjesë të vogla të ushqimeve “të ndaluara”. Nëse e lini veten të relaksoheni herë pas here, ju keni një shans më të vogël të humbjes së kontrollit në një pikë dhe ndërprerjen e dietës.

6. Rillogarisni vlerën kalorike të ushqimit që hani
Numri i kalorive të nevojshme për humbjen e peshës varet jo vetëm nga aktiviteti fizik por edhe nga masa trupore. Nëse një person mbipeshë ha vetëm 2,000 kcal në ditë, ata do të humbasin peshën dhe nëse një grua e dobët bën të njëjtën gjë, ajo do të fitojë peshë.

7. Mbani një orar të rreptë të gjumit
Eshtë e pamundur të keni gjumë të keq dhe të humbni peshë në një mënyrë të shëndetshme. Stresi çon në ndjenjen e urisë dhe ndryshime në metabolizmin tuaj. Pra, sigurohuni që të flini sa duhet.

8. Merrni parasysh karakteristikat e trupit
Të gjithë e dinë që para fillimit të ciklit menstrual, trupat e grave mbajnë më shumë ujë, ashtu si kur njerëzit pinë shumë ujë (sidomos para gjumit), hanë ushqime të kripura, pinë alkool dhe hanë prodhime qumështi. Ju duhet të merrni parasysh reagimin individual ndaj ushqimeve të ndryshme në njerëz të ndryshëm. Pra, analizoni atë që hani dhe si ndikon në trupin tuaj.

Aliexpress WW
Summer Trends: Hot Elements & Popular Color Floral, Mesh, Polka Dots, Star & Moon, Tie-dyed, Leopard... More to Explore May 14-June 3

Më të lexuara

Aliexpress WW
To Top