fbpx
Dieta Shqip

Cila është më e shëndteshme lëngu shtrydhur apo smoothie?

Një pytje që është bërë shumë më heret dhe gjithëmon është pytje që ju vë në dilemë. Cila është më mirë të extraktoni ushqimet apo të shtrydhni? Cila nga këto dy forma të pregatitjes së pijeve është më e shëndetshme se tjetra.

Lëngjet e shtrydhura dhe Smoothiet të dyja së bashku luajn një rol të rëndësishëm në jetesën tonë të shëndetshme. Ushqimet dhe mënyra se si ne ushqehemi dita e ditës po kuptohen vlerat e saj më shumë nga ne.

Ne dëshirojmë që ju të jeni të informuar me mënyrën me të mirë dhe cilat janë benefitet e cilësdo forme te pregatitjes se pijeve ne shtepi. 

Cka eshte me e rendesishmja eshte se ju jeni nje hap para vetem nese ju pregatitni pijet vet!

Pra cila eshte difereca ne mes te shtrydhjes se dhe extraktimit?

Shtrydhja e lengjeve

Shtrydhja eshte proces qe ekstraktohet kryesisht lengun qe perbene frutin duke largura lekuren dhe fibrat qe nuk treten lehtesisht  dhe prodhuar nje leng te holle. Fibrat jane te nevojshme per organismin tuaj te funksionoj ne menyre te rregullt dhe jo gjithehere organizmi yne mund te absorboj vlerat e fshehura qe kan frutat ne mbeshtjellesin e tyre.  Prap se prap konsumimi i lengjeve te shtrydhura ndihmon ne absorbim me te lehte te fibrave qe gjenden ne ushqime te ndryshme. 

Bluarja – Ekstraktimi i ushqimeve

Diferenca kryesore e ekstraktimin – bluarjes  eshte qe ju nuk humbni asnje vlere te ushqimit sepse ju mund te bluani frutat perfshire edhe mbeshtjelleshis e frutave. Ekstraktimi i ushqimeve ndihmon qe te nxirren te gjitha vlerat e ushqimeve  duke zbuluar vleren e vertet te fibrave. Fibrat jane lehetesisht te absoruara nga organizmi i njeriut  pasi te extraktohen ne ndonje blender dhe niveli i fibrave ne smoothie ndihmon qe mos te kete ngritje te larte te sheqernave ne trup pas konsumimit te nje smoothie.

Si blender te fuqishem ne tregun e Kosoves ju mund te gjeni Nutribullet qe ka nje fuqi prej 20 mije rrotullime per minuta duke siguruar extraktimin e felle te ushimeve. 

Pse NutriBullet?

Ka lloje të ndryshme të blenderëve në treg por vetëm një Nutribullet.

Ma madhësine e tij kompakte, i thjeshtë në përdorim, pastrohet jashtëzakonisht lehtë dhe fuqia e tij në ekstraktimin e ushqimit nuk vihet në dyshim.

Nutribullet është ideale për të gjithë ata që janë në kërkim të ndyshojnë modelin e të ushqyerit nga ushqyerja jo e shëndetshme në ushqyerje plotësisht të shëndetshme.

Çfarë e bënë të vecantë Nutribulletin?

Përveç se është ekstraktues i fuqishëm, ushqimet e zakonshme që i konsumojmë çdo ditë i transformon në super ushqime që lehtësisht pastaj treten dhe organizmi merr më të mirat e saj

Që të merrni më të mirën nga jeta filloni nga një ndryshim i vogël në mënyrën e të ushqyerit dhe pas një kohe të shkurtër ju do të jeni dëshmitar tjetër i fuqisë mbresëlënëse të Nutribulletit.

Aliexpress WW
Summer Trends: Hot Elements & Popular Color Floral, Mesh, Polka Dots, Star & Moon, Tie-dyed, Leopard... More to Explore May 14-June 3

Më të lexuara

Aliexpress WW
To Top