fbpx
Ushqimet

Sa kalori ka… : ushqimet më të kërkuara në Google për 2016

Edhe pse ndryshimi i peshës tone nuk përcaktohet nga një vakt me shume qe mund ti lejojmë vetes, fiksohemi te matim me precizon prurjet kalorike te çdo lloj ushqimi qe kalon ne gojën tone. Është e kote te përsërisim se nuk duhet te matni kaloritë për te evituar kilet e tepërta, por për te holluar belin do te nevojiteshe te llogaritni faktorë te tjerë si yndyra, kripa, efektet e sheqerit ne organizmin tone.

Me këtë rast, se fundmi ne Amerike është lancuar një propozim i cili nuk është pare me sy te mire nga çdo përfaqësues te sektorit ushqimor: mos shkrimi i numrit kalorik qe përmbajnë ushqimet por niveli i ushtrimeve te nevojshme për ta eliminuar. Për shembull, drithërat dietike edhe pse përmbajnë 94 kalori nevojitet te vraponi me një shpejtësi konstante për te paktën dy kilometra nëse ju duhet ta largoni nga trupi.

Për këtë arsye, vet Google për te mbyllur vitin ne mënyrë perfekte është zbavitur duke listuar ushqimet me te kërkuara ne internet për 2016, ja cilët janë ushqimet me te klikuar.

Sa kalori përmban…

– Banania: 105 kalori ne përmasa te mesme
– Byreku me kunguj: 323 kalori një fete
– Molla : 95 kalori një kokërr me përmasa te mesme përfshirë edhe lëkurën
– Veza : 78 kalori një veze e zier, qe përfshin te bardhen dhe te verdhen
– Avokado : 250 kalori për një avokado
– Cheeseburger : 300 kalori
– Shalqiri : 85 kalori për një fete
– Portokalli ; 62 kalori ne një kokërr mesatare
– Pizza Margarita : 271 kalori për çdo 100 gr
– Big Mac : 530 kalori

Aliexpress WW
Summer Trends: Hot Elements & Popular Color Floral, Mesh, Polka Dots, Star & Moon, Tie-dyed, Leopard... More to Explore May 14-June 3

Më të lexuara

Aliexpress WW
To Top